In een democratie als de onze is het de taak van de volksvertegenwoordigers om wat zij van hun achterban horen, in te brengen in overleggen die tot besluiten mogen en moeten komen. Dat is tegenwoordig een lastige taak. Niet alleen vraagt het om geduld en heel goed luisteren. Ook is het de kunst het standpunt goed uit te leggen en te zorgen dat het meeweegt in het uiteindelijke besluit. En het is voor ons, de burgers, soms ronduit lastig te bepalen welke vertegenwoordiger nou de beste is.
Dit is natuurlijk een al lang bestaand probleem. Onderzoekers van de universiteiten in Utrecht en Delft hebben daarom een nieuwe methodiek ontwikkeld om ‘wat het volk wil’ gestructureerd en inzichtelijk te vergaren en te presenteren.
Een van de eerste vraagstukken die ze met die methode willen behandelen is die van Het Klimaat. Wat dus ook betrekking heeft op windmolens.
Ons verzoek en advies aan u is om mee te doen aan dit onderzoek. Het gaat circa 25 minuten van uw tijd kosten en geeft u de mogelijkheid om genuanceerde keuzes te maken. En daarmee het vraagstuk van klimaat en windmolens (hopelijk) zo op te lossen dat we er landelijk profijt van hebben en tegelijkertijd lokaal geen overlast.
Hier de link naar het onderzoek. U kunt meedoen van 5 maart tot 14 maart.